Lichaams-behandelingen met Quantum-Touch

Hans geeft ook lichaamsbehandelingen met oa. Quantum-Touch en massage. Kijk ook op deze pagina.

Hieronder een beschrijving van Quantum-Touch op Wikipedia

Quantum-touch is een vorm van handoplegging: genezen met je handen. De methode is een vorm van healing met toepassen van de natuurwetenschappelijke beginselen van resonantie en afstemming, dit in combinatie met ademhalingstechnieken en visualisaties zou energie via handen naar het lichaam van de ander stromen. Deepak Chopra schreef in een van zijn boeken: “wanneer het bewustzijn de dingen beïnvloedt, moet dit op kwantumniveau of subatomair niveau gebeuren.” Richard Gordon heeft daarop de methode quantum-touch genoemd: de behandeling zou zogenaamd dieper dan cel- en DNA-niveau gaan. Richard Gordon is een van de pioniers op het terrein van energetisch genezen. Hij heeft als auteur twee titels op zijn naam staan en geeft wereldwijd lezingen en seminars over zijn methode quantum-touch. Hij gaat ervan uit dat iedereen het kan leren omdat “iedereen over levensenergie beschikt”.
Quantum-touch gaat uit van invloed op het zelfgenezend vermogen van een lichaam: het is niet de beoefenaar die geneest, maar de persoon die de energie ontvangt geneest zichzelf. Over healing bestaat veel scepsis en misverstand: vaak wordt gedacht dat beoefenaars kunnen genezen.
De methode gaat uit van het aanbieden van ‘levenskrachtenergie’ waarbij de beoefenaar zich dient te focussen op het versterken van de eigen energie (ook wel chi, manna, prana of ki) met oefeningen voor ademhaling en lichaamsbewustzijn. Als twee dingen in verschillende frequenties trillen, neigen deze trillingen zich op elkaar af te stemmen; zo zou de lage trilling van de beoefenaar zich aanpassen aan een hogere frequentie van een pijnstreek waardoor er een hoog energieniveau zou worden gecreëerd. Als dat energieveld door middel van de handen rond een gebied van pijn, spanning, ontsteking wordt geplaatst, reageert het lichaam volgens aanhangers van de methode met genezing: het zou zo een energiegebied kunnen veroorzaken dat genezing in organen, klieren en weefsels kan versnellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.