Binnenkort-Agenda Stembevrijding

Beknopte Agenda van Stembevrijdings-activiteiten met Hans Beenhakkers.

Stembevrijding wordt vanaf 2017 door Hans bijna alleen gegeven als gezamenlijke warming-up voorafgaande aan de Ecstatic Chants / Kirtan-Mantra Happenings in Groesbeek, Utrecht en soms Den Bosch of Nijmegen. Incidenteel ook als korte workshop “Stem jeZelf!” voorafgaande aan de Ecstatic Chants / Kirtan-Mantra Happenings . Lees verder “Binnenkort-Agenda Stembevrijding”

nieuw: stemhappening

Stemhappening: je stem gebruiken en samen zingen, op een ludieke, onverwachtte en-ondertussen-ook-leerzame manier, speciaal voor mensen die (denken dat ze) niet kunnen zingen.

Een vrolijk, verrassend en ontroerend stem-gebeuren, waarin je wordt uitgenodigd op allerlei manieren je stem te gebruiken, allemaal samen én individueel. Mooie stem of  zangervaring niet nodig, kennis van muziek ook niet. Lees verder “nieuw: stemhappening”

“Stem jeZelf !” korte workshop Stembevrijding

Voorafgaande aan de bijeenkomsten met Kirtan-mantra-zingen geef ik incidenteel een korte 1 uur durende workshops stembevrijding genaamd “Stem jeZelf”.
Een korte workshop stembevrijding om jezelf, je lichaam en je stem los te maken, zodat je helemaal klaar bent voor de kirtan-mantra-happening.
Speelse stemoefeningen en lichaamswerk, los te volgen, of in combinatie met de Kirtan-Mantra Happening. Lees verder ““Stem jeZelf !” korte workshop Stembevrijding”

Interviews met Jan Kortie over Stembevrijding

Vermakelijk interview met Jan Kortie over Stembevrijding door Dolf Jansen bij Kopspijkers: “U ben stembevrijder? Kunt U ons ook bevrijden van stemmen? Ik noem een Nick en Simon?” Ook de zaal doet mee.

Ook een kort serieuzer interview bij “de Nachtzoen” van de EO en een korte documentaire over Jan bij “Van alles wat” bij de NCRV. Samen geven deze video’s een goed beeld van wat stembevrijding is.
Lees verder “Interviews met Jan Kortie over Stembevrijding”

Wat is een Happening? (ivm. Stem-Happening)

Aanvulling op de pagina Stem-Happening en het bericht nieuw: Stemhappening

Voor mensen die zich afvragen wat een happening is, volgens Nederlandse Wikipedia:
Een happening is een spectaculaire openbare, spontaan lijkende, vooraf bedachte gebeurtenis, bedoeld om de openbare orde op een ludieke manier te verstoren, zodoende te choqueren, en daarmee als star en ouderwets ervaren denkbeelden belachelijk te maken. Lees verder “Wat is een Happening? (ivm. Stem-Happening)”

Lichaams-behandelingen met Quantum-Touch

Hans geeft ook lichaamsbehandelingen met oa. Quantum-Touch en massage. Kijk ook op deze pagina.

Hieronder een beschrijving van Quantum-Touch op Wikipedia

Quantum-touch is een vorm van handoplegging: genezen met je handen. De methode is een vorm van healing met toepassen van de natuurwetenschappelijke beginselen van resonantie en afstemming, dit in combinatie met ademhalingstechnieken en visualisaties zou energie via handen naar het lichaam van de ander stromen. Lees verder “Lichaams-behandelingen met Quantum-Touch”